10.732 nieuwe borstkankerdiagnoses in 2017

BRUSSEL 05/11 – Nieuwe cijfers van de Stichting Kankerregister wijzen uit dat borstkanker vaker voorkomt in Wallonië dan in Vlaanderen en dat het aantal jonge vrouwen met borstkanker met 10 % gedaald is ten opzichte van 10 jaar geleden.

Volgens de nieuwste cijfers van de Stichting Kankerregister kregen in 2017 in totaal 10.732 Belgen de diagnose borstkanker.

“Met 10.627 nieuwe diagnoses in 2017 blijft borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Naast vrouwen kregen ook 105 mannen de diagnose. In vergelijking met de afgelopen jaren is dit een status quo, en dit ondanks een jaarlijkse bevolkingsgroei door een langere levensverwachting en door migratie”, aldus borstkankervereniging Think Pink.

“Opvallend is het verschil in zogenaamd cumulatief risico tot 74 jaar. Waar je in Vlaanderen als vrouw 11,14 % kans hebt op borstkanker voor je 75e is dit in Wallonië zelfs 11,45 %. 1 op 9 vrouwen dus. Het aantal vrouwen onder de 50 jaar dat de diagnose borstkanker krijgt, is wel met 10 % verminderd in vergelijking met 10 jaar geleden.
Gelukkig verbeteren ook de genezingskansen jaar na jaar.

Een borstkankerpatiënt in België heeft vandaag een genezingskans van meer dan 90 %.

Het afgelopen decennium hebben we grote stappen voorwaarts gezet, maar er is nog een lange weg te gaan. Daarom blijven we investeren in onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.