Aanbevolen literatuur

Hieronder vindt u enkele leessuggesties met betrekking tot levensstijlveranderingen.

1. Steven Laureys, met medewerking van monnik Matthieu Ricard – Het no-nonsense mediatieboek (2019)

Steven Laureys is neuroloog en heeft drie boeken en meer dan 120 wetenschappelijke publicaties geschreven. Door 10 minuten per dag te mediteren kun je al de positieve effecten van mediteren ervaren.

2. Dale Pinnock – Eet jezelf gezond, Eten als medicijn deel 2

Kookboek met eenvoudige, lekkere gerechten met de werkzame bestanddelen in de gerechten toegelicht. Inclusief een “voedselapotheek” achterin.

3. Hendrik Cammu: Wat moet ik nu nog geloven dokter? De beste versie van de waarheid over eten en bewegen

Dokter Cammu legt in dit boek uit welke rol voeding speelt bij onze gezondheid en levensverwachting. Hij stelt: ‘Met mate en gevarieerd eten blijft veruit het belangrijkste voedingsadvies.’

4. Christina van Geel – In het spoor van Ikigai, ik kwam hier om te zoeken

Auteur, journaliste en radiopresentatrice Van Geel ging op het Griekse eiland Ikaria op zoek naar de zin van het leven. Ikaria is een van weinige “blauwe zones” op aarde, waar mensen erg oud worden in goede gezondheid. De gevonden inzichten deelt ze met een team van wijzen.

Christina van Geel is tevens de presentatrice van het tweede LifeMe congres.

Levensstijlverandering tips

Algemeen:

LifeMe lid Nancy Gheysens is levenslooppsychologe en life & wellbeing coach. Ook zij legt regelmatig haar leven onder de loep en neemt vervolgens actie om dingen te verbeteren.
Deze drie dingen staan de komende weken op haar lijstje:

  • Minstens drie dagen per week het openbaar vervoer nemen in plaats van de wagen. Dit bevordert sociale contacten, zet aan tot meer beweging en helpt de CO2 uitstoot te verlagen.
  • ’s Middags neem ik een echte lunchbreak: ik ga mindful eten en als het mogelijk is een wandeling maken
  • Elke avond via de app 3goodthings de drie positieve punten van de dag opsommen.

Wat dit voor je doet? Bekijk dit filmpje.

Diabetes (type 1):

Dat het lastig leven is met een chronische ziekte en hoe je daar goed mee om kunt leren weet ook Charlotte Pots, LifeMe-lid met diabetes type 1 en diabetes-lifestylecoach uit ervaring. Lees een artikel over haar ervaringen en tips hieronder.

Diabetes (type 2):

Dirk Van Giel, LifeMe-lid en ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes 2 en obesitas, heeft de nodige aanpassingen gemaakt in zijn leven na de diagnose van diabetes type 2. Hoe hij de strijd is aangegaan met diabetes en obesitas én deze heeft overwonnen is te zien in een Vlaamse documentaire uit 2017 en te lezen in zijn e-book.

http://www.ex-dmt2.be/

"Zelfs een mars van 1000 mijl begint met de eerste stap" - Lao Tse

  • Welke tip kunt en wilt u ook overnemen om bewuster te gaan leven?
  • Plan dit dan ook daadwerkelijk in en ga dit doen.
  • Wat voor andere dingen wilde u gaan doen op dit gebied. Kunt u vandaag hier al mee beginnen door een eerste stap(je) te zetten?
  • Onthoud: kleine stapjes zijn ook stapjes!