Amerikaanse studie naar Alzheimer toont aanmerkelijke verbeteringen geheugen

[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="3.19.18"][et_pb_row _builder_version="3.19.18"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="3.19.18"][et_pb_text _builder_version="3.19.18"]

Onderzoekers in Californië hebben in 2016 een kleine studie uitgevoerd met 10 patiënten met Alzheimer om te onderzoeken wat de invloed van bepaalde levensstijlveranderingen zou kunnen hebben. Tot op heden zijn er weinig mogelijkheden om de degeneratie bij Alzheimer te stoppen of terug te dringen. Dit onderzoek gaf echter ongekende positieve resultaten. Nadat elke patiënt een gepersonaliseerd programmatisch advies had gekregen op levensstijlgebied, vooral gefocust op het metabolisme, bleek het geheugen bij alle patiënten na 5-24 maanden duidelijk verbeterd. 

Waaruit bestond het programma: patiënten werd onder meer geadviseerd om vegetarisch/veel groenten te gaan eten, te gaan bewegen, hun slaappatroon te verbeteren en ze leerden stresstechnieken om beter met stress om te gaan. 

Uiteraard gaat het om een kleine studie met de nodige kanttekeningen. Maar wat ons betreft zeer interessant en heel erg de moeite waard om dit breder te gaan onderzoeken. 

U vindt hier het onderzoek: https://www.aging-us.com/article/100981/text

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]