Dirk Van Giel

DIT WAS DE ONTBREKENDE SCHAKEL
Als alleenstaande 59-jarige man zonder kinderen ging ik een leven lang gebukt in mijn strijd tegen Diabetes Mellitus T2 met micro fibre polyneuropathie in beide voeten en een oncontroleerbare obesitas die mijn professionele carrière als software ingenieur heeft overheerst. Door de onregelmatige levensstijl die ik erop nahield en de drang om succesvol te worden als zelfstandig IT-consulent heb ik mijn persoonlijke gezondheid volledig verwaarloosd en de gevolgen hiervan aan den lijve ondervonden.
Vóór en ná de verandering van levensstijl
De vele jaren in goede gezondheid die men mij steeds toewenste, zijn verloren gegaan door onwetendheid en gebrek aan professionele begeleiding. Vele artsen schrijven liever dozen vol medicijnen voor om de symptomen te bestrijden dan dieper te kijken en de oorzaak van het probleem te durven aanpakken.  Mijn gewicht bereikte ongekende hoogtes samen met een HbA1c waarde van meer dan 10%. Dringend tijd dus om terug met de voeten op de grond te komen en actie te ondernemen!
De vele jaren in goede gezondheid die men mij steeds toewenste, zijn verloren gegaan door onwetendheid en gebrek aan professionele begeleiding.
Tijdens een chatmoment in een diabetesforum las ik de letters LCHF met de melding dat het wel eens een hele goede zaak zou kunnen zijn om je gezondheid terug op een aanvaardbaar peil te brengen. Niet lang daarna belandde ik op de website van Dr. Andreas Eenfeldt (www.dietdoctor.com).
links: Dirk Van Giel
rechts: Dr. Andreas Eenfeldt
Het bleek de meest fantastische ontdekking van mijn leven te zijn en zonder twijfel de “Missing Link”, de “Ontbrekende Schakel”!  Ik heb me dan ook met volle overtuiging in de richting van “onbewerkte en natuurlijke voeding” gestort en kon de resultaten al na enkele weken aflezen op de weegschaal én de glucosemeter. De gezonde vetten zoals koud geperste olijfolie, échte boter en kokosolie, in combinatie met onbewerkt vlees, vette vis, eieren, groenten, noten, zuivelproducten enzovoort, hebben mijn kijk op de traditionele voeding totaal veranderd. 
Het bleek de meest fantastische ontdekking van mijn leven te zijn en zonder twijfel de “Missing Link”, de “Ontbrekende Schakel”!
Vandaag de dag is mijn gewicht met 32kg verminderd en mijn HbA1C naar 5,2% gezakt en zijn de laatst gemeten ochtendwaarden van de glucose steeds tussen 90 en 115mg/dl. Alle diabetes-gerelateerde medicijnen zoals insuline, metformine en statine zijn verdwenen en als laatste heb ik het glucose-meettoestelletje met de overblijvende stripjes geschonken aan iemand die het beter kon gebruiken.
The Broken Syringe
Nu voel ik me (met uitzondering van de neuropatische pijnen) geweldig goed, vol energie en blij dat ik geen metformine, statines of insuline meer hoef te gebruiken. Om dit te vereeuwigen heb ik een speciale tattoo bovenop het litteken van een operatie laten aanbrengen. Ik heb het The Broken Syringe genoemd (Het Gebroken Spuitje). De recepten die ik ontdek op de website van Dr. Eenfeldt zijn gewoon heerlijk en zeer toegankelijk voor iedereen. Mijn favoriete gerecht is zonder twijfel de Aubergine-pizza (Eggplant-pizza), de zelfgemaakte guacamole en mayonaise, “spek met eieren” (een typisch Vlaams ontbijt), de spinaziepannenkoek, de verschillende Mediterraanse schotels, de bulletproof-koffie, enz… enz… véél te veel om op te noemen.
Dat je familie en je vrienden je jaarlijks een goede gezondheid toewensen is één ding, maar het ook bereiken is iets anders. Met natuurlijke en onbewerkte voeding kan je jouw gezondheid revolutioneren en heb je zélf alles in de hand. Zou het immers niet mooi zijn als je je familie en vrienden zou kunnen laten zien dat hun traditionele nieuwjaarswens ook uitgekomen is?
Meer informatie over het eBook en de documentaire die in mei 2017 werd gedraaid door de Vlaamse regisseur Kenneth Kerckhofs vind je op mijn website : www.ex-dmt2.be
 

Comments are closed.