Het tweede LifeMe congres “Levensstijl als medicijn”: zeer geslaagd

Op 16 november 2019 waren ruim 200 zorgverleners, beleidsmakers, patiënten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden aanwezig. Centraal stond uiteraard de levensstijl als medicijn voor chronische ziekten en hoe dit structureel in de gezondheidszorg zou kunnen (moeten?!) worden toegepast. Nog te vaak wordt hier geen aandacht aan besteed bij de behandeling terwijl steeds meer wetenschappelijk research de voordelen aantoont van een gezonde levensstijl bij het voorkomen en behandelen van ziekten. 

Dit congres stond in het teken van levensstijl en chronische aandoeningen, de rol van voeding op veroudering, de impact van beweging en ademhaling en de samenhang tussen het microbioom/de darmflora en ons brein. Maar uiteraard was er ook ruime aandacht voor onze mentale gezondheid en veerkracht en de invloed van het milieu en klimaat op ons welzijn. 

Tijdens de pauze kon wie wil een (gesigneerd) boek kopen van sprekers Pascale Naessens, Reginald Deschepper, Hendrik Cammu, Elke Van Hoof, Christina Van Geel - die ook presentatrice van het congres was -, Marijke de Couck en Ralf Caers. De boeken vonden gretig aftrek. 

Het congres voorzag ook dit jaar duidelijk in de groeiende behoefte bij alle betrokkenen aan meer evidence-based en best practice kennis op lifestylegebied en chronische ziekten. 

Nieuwsgierig naar het congres van 2019? Vanaf medio januari 2020 kunt u het hele programma, presentaties en een korte video-impressie van het congres hier terugvinden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.