Judith Niekel-Sjoerds

MA MSc

Mijn naam is Judith Niekel-Sjoerds, levenslooppsychologe en coach in Nederland.

Ik ben geïnteresseerd in alles wat met mensen te maken heeft. Ik heb daarom onder meer een Nederlandse Master gedaan in Levenslooppsychologie. Hierin staat het hele leven van de mens met alle ups en downs centraal. Mijn specifieke missie is het promoten van het standaard aanleren van basic lifeskills bij kinderen (bijvoorbeeld door dit op te nemen in het schoolcurriculum) en volwassenen, zodat iedereen de tools heeft om met de ups en onvermijdelijks downs in het leven om te gaan. Mijn interesse ligt op het snel verlichten van problemen die zich nu eenmaal voordoen in elke levensfase. Ik werk vanuit de positieve psychologie en maak graag gebruik van onder meer oefeningen uit de Acceptance en Commitment Therapy.

Ik zie overal mogelijkheden en groeikansen, ook voor problemen. Zo heb ik voor het Nederlandse bedrijf Omdenken van Berthold Gunster een omdenkcoaching methodiek ontwikkeld waarbij mensen letterlijk leren om problemen om te denken in groeikansen. Dit past uitstekend binnen mijn persoonlijke doel om mensen te helpen blijer en lichter door het leven te kunnen gaan zodat ze voluit kunnen leven.

Daarnaast vind ik het erg leuk om te schrijven. Zo schrijf ik regelmatig coaching en gezondheidscolumns voor de lokale krant en blogs voor www.jnscoaching.nl.

Ik ben jarenlang nauw betrokken geweest bij Spierziekten Nederland (voorheen: VSN), onder meer als secretaris van de Stichting Vrienden VSN. Het nu actief mogen meewerken aan Lifeme is voor mij een logische vervolgstap: ik wil graag helpen mensen te informeren over positieve nieuwe recente wetenschappelijke ontwikkelingen en kennis op lifestijlgebied, waardoor een betere grip door goede keuzes op je eigen gezondheid mogelijk wordt en preventie hopelijk meer kan plaatsvinden.