Julie Vanderlinden

MSc Public health, Drs Biomedical Sciences

Julie VanderlindenMijn naam is Julie Vanderlinden en ik ben research fellow bij de Katholieke Universiteit Leuven. Met mijn ervaringen als verpleegkundige, gezondheids- en wetenschappelijk beleidsmedewerker en docent, leerde ik dat we onze gezondheid kunnen beïnvloeden door onze levensstijl aan te passen. Een aantal kleine aanpassingen in de levensstijl vandaag, kunnen grote effecten teweegbrengen op lange termijn. Mijn persoonlijke onderzoeksinteresse is terug te vinden in een aantal determinanten van een gezonde levensstijl, namelijk: het verlagen van sedentair gedrag, het motiveren van een actieve levensstijl, het bevorderen van goede slaapgewoonten in het kader van “Active and Healthy Ageing”. Mijn doctoraat kadert dan ook binnen deze interesses.

Hobbies / Interesses

Ik hou ervan om zelf actief bezig te zijn als recreatief loper en fietser en ben vrijwilliger binnen een vereniging voor chronisch zieken en de beroepsvereniging voor verpleegkundigen (NVKVV)

Dit geeft mij positieve energie

Ochtenloopjes in de natuur, met de fiets op vakantie, de eerste zon in de lente, humor, nieuwe mensen ontmoeten en levenslang leren en kennis delen.

Mijn motivatie voor LifeMe

Als gezondheidswetenschapper ben ik getriggerd door de gezondheidstendensen die spelen in de huidige maatschappij. Het intrigeert me om te onderzoeken hoe onze maatschappij en de huidige evoluties een rol spelen in het ontstaan en onderhouden van een aantal ziekten.

Life Me is daarom een ideaal medium om de kennis over te brengen omtrent de effecten van onze levensstijl en hoe we onze gezondheid zelf kunnen beïnvloeden. Daarnaast geloof ik dat preventie ‘KEY’ is en dat we niet alleen burgers, maar ook gezondheidswerkers en overheden moeten blijven sensibiliseren.

 

Comments are closed.