Len De Nys


Na mijn kinesitherapie opleiding aan de KU Leuven (2013) wou ik, door persoonlijke en professionele ervaringen met gezondheidsproblemen, meer te weten komen over hoe we de groeiende golf van chronisch ziekten, o.a. door ongezonde voeding, stress- en slaap problemen effectiever kunnen aanpakken.

Ik ben sinds 2020 doctoraatsonderzoeker aan de University of Stirling (Schotland), waar ik een met een geweldig team onderzoek verricht naar hoe we gezond oud kunnen worden door fysieke activiteit, stress management, gezonde voeding, en adequate slaap.

Mijn doel is om het belang van een gezondere levensstijl te benaderukken via onderzoek, opleiden en maatschappelijke projecten. Om zo een brug te maken tussen de nieuwe wetenschap over Lifestyle Medicine en de klinische benadering van onze patiënten. Fun fact: it’s all evidence-based.