LifeYou(th)

De suborganisatie LifeYou(th) wil zich graag specifiek inzetten op twee domeinen.

Ten eerste: Het meer onder de aandacht brengen bij de jeugd van het belang van een gezonde levensstijl. Gezonde gewoontes leert men best aan op jonge leeftijd. Jong geleerd is en blijft immers oud gedaan!

Ten tweede: De kennis rond levensstijlgeneeskunde meer introduceren in de (para)medische opleidingen. In een maatschappij die ons voortdurend overstelpt met aanwijzingen over gezonde voeding en levensstijl is de patiënt immers de laatste jaren sterkt veranderd. Jammer genoeg circuleert er ook heel wat foutieve informatie. Bij de rechtzetting hiervan dient de arts een betrouwbare rol in te vullen.

Niet iedere arts dient een expert te worden in levensstijlgeneeskunde. Enige basiskennis hieromtrent lijkt me in de dokterspraktijk van morgen wel onmisbaar om een geschikt advies te kunnen geven. Dit kan, naar mijn gevoel, vandaag in onze samenleving niet langer ontbreken. Deze kennis kan daarboven ook een grote bijdrage leveren in de zelfzorg, een zeer actueel probleem binnen de artsengemeenschap.