Marijke De Couck

Doctor in de Medische Wetenschappen

Mijn naam is Marijke de Couck en ik ben een gedreven onderzoeker aan de VUB en Odisee in het veld van nervus vagus stimulatie, stressreductie en ademhalingstechnieken ter verbetering van de prognose en de levenskwaliteit in kanker en andere aandoeningen. Ik ben gastprofessor aan de VUB en Odisee, waar ik vakken als ergonomie, oncologie, microbiologie en mentale hygiëne doceer aan geneeskunde en verpleegkunde studenten.

Marijke de Couck
Marijke de Couck

Daarnaast ben ik ook  stress-, burnout- en ademhalingscoach en draag ik mijn steentje bij om werkgerelateerde stress en burnout te verminderen en mensen mentaal hygiënisch te laten werken en leven.

Hobbies / Interesses

In mijn vrije tijd ben ik vooral muzikant. Ik speel zelf klarinet en piano en ik tracht deze microbe ook door te geven aan gemotiveerde kinderen door leuke privélessen in mekaar te steken.

Naast het muzikale aspect, koester ik een hele grote liefde voor mijn man en onze chow chow. Samen gaan we elke dag op pad en op wandel, om te werken aan onze fysieke en mentale gezondheid.

Dit geeft mij positieve energie

Ik krijg energie van “het goede te doen”. Als wetenschapper is het belangrijk om kennis in praktijk om te brengen, en mensen hiervan te overtuigen. Wanneer ik dit in patiënten kan verwezenlijken en hen iets kan aanreiken om zich beter te voelen en hun gezondheid te verbeteren, dan geeft mij dit een warm gevoel.

Ik hou er ook van om samen te werken met gedreven mensen, nieuwe projecten vorm te geven en zo onze bijdrage te leveren aan de wetenschap en de mens.

Mijn motivatie voor LifeMe

Ik geloof dat een goede levenskwaliteit start bij een gezonde levensstijl. Sedert jaar en dag tracht ik mijn levensstijl bij te sturen en te verbeteren, mede dank zij een uitgebreide literatuur. Een gezonde levensstijl is iets wat we voor een groot deel zelf in de hand hebben en zo onze toekomst positief kunnen beïnvloeden.