Prof. Dr. Steven Laureys

 

Prof. Dr. Steven Laureys

 

Neuroloog

 

Ik ben Steven Laureys, neuroloog en leid de Coma Science Group van het GIGA (Interdisciplinary center of biomedical research of Liège University) en ben klinisch professor aan het departement neurologie van het Sart Tielman Liège University Hospital.

 

Ik verricht onderzoek naar residueel bewustzijn bij patiënten in coma of in een stadium van vegetatief of minimaal bewustzijn. De voorbije jaren deed ik ook onderzoek over meditatie, o.a. bij de boeddhistische monnik Matthieu Ricard. Ik publiceerde zopas het boek No-nonsense meditatieboek (Borgerhofff & Lamberigts).

 

Vroeger schreef ik mensen met slaapproblemen, angst of een burn-out pilletjes voor. Nu schrijf ik hen meer beweging, meditatie en andere geest-lichaamsoefeningen voor.