Dr. Stefaan Six

Gezondheidswetenschapper

Dr. Stefaan Six is medisch antropoloog, doctor in de Sociale Gezondheidswetenschappen en doctor in de Volksgezondheid. Hij promoveerde in 2020 met een dubbeldoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel (Prof. Reginald Deschepper) en de Université de Liège (Prof. Steven Laureys) getiteld “Towards a better understanding of what palliative sedated patients experience.” Hij werkt als postdoctoraal onderzoeker aan de Mental Health and Wellbeing Research Group van de VUB.

Hij is lid van de wetenschappelijke adviesraad van LifeMe vzw (levensstijl als medicijn). Daarnaast is hij lid van de volgende organisaties: de Belgian Association for Public Health (BAPH), de European Association for Public Health (EUPHA), de Association for Medical Humanities (AMH) en de Belgian Pain Society (BPS).

Voor het tijdschrift Peiler van het Expertisecentrum Waardig Levenseinde verzorgt hij de wetenschapsrubriek.

Verder geeft hij op zelfstandige basis regelmatig workshops aan studenten en organisaties over het bevorderen van breinvaardigheden en emotionele skills.

Hobbies / Interesses

Leraar aikido (4de dan) met een eigen dojo in het Gentse alsook bezieler van de initiatiecursus op de Brussels Health Campus (VUB).

Daarnaast ook een fervente schaakspeler.

Dit geeft mij positieve energie

Zelf stappen ondernemen om de eigen omgeving tot een betere plaats te maken. Mensen coachen en vooruithelpen in het leven.

Mijn motivatie voor LifeMe

Gezondheid en levensstijl gaan hand in hand; preventie en educatie is hierbij belangrijk. Als sociale gezondheidswetenschapper is een initiatief zoals Life Me een mooie valorisatie van wetenschappelijk onderzoek naar de maatschappij toe.